Xerigots distribució
Xerigots distribució Gestinet 3 de març de 2022
COM DISTRIBUÏM

Tenim cura de tots els factors que intervenen en l’evolució del formatge. Els treballem artesanalment per aconseguir matisos que emocionin a qui els tasta.

Tallem el formatge a mà i en condicions de fred intens per mantenir les seves característiques pròpies i els servim en la quantitat que el client necessita i en òptimes condicions. Servim formatges que emocionen.

formatges
4
TALENT I TRADICIÓ
RESTAURANTS

El nostre equip es posa al costat dels restauradors per facilitar l’elaboració de plats on el formatge esdevé protagonista. Busquem minimitzar les mermes i rendibilitzar el servei. Tenim més de 60 referències de formatge per preparar a la barra del bar, sense necessitat d’entrar a la cuina.

BOTIGUES

Un dels nostres objectius és la difusió de la cultura del formatge i la seva relació amb la del vi. Per això, facilitem que botigues de vins i botigues de productes gourmet disposin d’un espai de formatges als seus espais, rendibilitzant més l’espai i, alhora, atorgant un valor afegit als vins i als altres productes que ofereixen.

185163727_115491790669464_5084967154291105457_n
210065261_151885047007691_4062163218409019670_n
CONSULTORIA
ASSESSORAMENT

Tenim cura i afinem, fins arribar al seu punt òptim de consum, més de 250 formatges artesans. Volem que els teus clients s’emocionin amb els formatges que els oferiràs. I tot, amb una distribució segons les necessitats específiques de cada client.

copa-vi
210442909_231512905483747_3604833752585781520_n
SERVEIS
TRACTAMENT PERSONALITZAT DEL TEU FORMATGE

Als nostres clients els oferim un servei complet i personalitzat perquè pugui treballar amb formatges, tant en una botiga, com en una sala, un bar o un restaurant, d’una manera còmoda i rendible.

copa-vi
210442909_231512905483747_3604833752585781520_n
ASSESSORAMENT
RESPOSTES AL MÓN DEL FORMATGE
Col·laborem en què tot el personal tingui coneixements sobre el món del formatge: fem formació, assessorem en la confecció de plats amb formatge, en l’organització d’esdeveniments amb illes de formatges, creem taules de formatges per a l’hostaleria, etc.
185163727_115491790669464_5084967154291105457_n
210065261_151885047007691_4062163218409019670_n
ELS FORMATGES
DESCARREGA L'OFERTA DE FORMATGES DE XERIGOTS

Coneix tots els formatges que treballem.
Si necessites més informació, contacta’ns.

Xerigots

GOUDA 36 MESOS

Llet pasteuritzada de vaca. Té 36 mesos de maduració, amb aromes marcats de matisos torrats i acaramelats. Madurat durant tres anys en taules de fusta.

Formatge per gaudir el 22-12-2024

MADURAT DE VACA BIO

Llet pasteuritzada de vaca. Elaborat a Dinamarca. S’emmagatzema durant un mínim de 30 setmanes al far de Bovbjerg, a prop del Mar del Nord.

Formatge per gaudir el 21-12-2024

CENDRAT DE LA CLUA

Llet crua de cabra. D’Artesa de Segre (Noguera), de la formatgeria De La Clua. Elaborat amb llet de ramat propi. De producció molt limitada i amb un procés de maduració de 90 dies. Escorça untuosa i cendrada.

Formatge per gaudir el 20-12-2024

MIMOLETTE 24 MESOS

Llet pasteuritzada de vaca. De l’Ille, al nord de França. Pasta compacta, llisa i homogènia, amb alguns forats. Té una maduració de 24 mesos i ha estat 4 mesos més als cups de Xerigots.

Formatge per gaudir el 19-12-2024

BLANC DE SORA

Llet pasteuritzada de vaca. Elaborat a Sora (Osona). Maduració mínima 28 dies. Forma rodona i plana. Textura suau, gust dolç i lleugerament àcid, molt elegant i amb un toc de plantes aromàtiques.

Formatge per gaudir el 18-12-2024

MORBIER

Llet crua de vaca. Procedent de les muntanyes de Jura, (Bourgogne-Franche-Comté) amb DOP pròpia. De pasta premsada, es caracteritza per la capa de carbó vegetal que porta al seu interior.

Formatge per gaudir el 17-12-2024

PICODON

Llet crua de cabra. El picodon és un formatge de pasta tova amb pell florida francès elaborat amb llet de cabra als departaments de la Droma i l’Ardecha, a la regió de Roine-Alps.
És normal que aquest formatge presenti una mica de floridura a la pell.

Formatge per gaudir el 16-12-2024

CROTTIN CHAVIGNOL

Llet crua de cabra. És un formatge de pasta tova amb pell florida francès elaborat amb llet de cabra a la regió Centre-Vall del Loira. El seu nom significa literalment «fems de cavall». Es creu que s’anomena així per la seva forma.

Formatge per gaudir el 15-12-2024

PUIGPEDROS

Llet crua de vaca. Produït a Ger (La Cerdanya). Es tracta d’un formatge amb la pell rentada amb dos mesos de curació. De pasta semi dura i textura cremosa, amb un pas en boca on es noten les nous, la fruita confitada i un final llarg i persistent de prat i records de la muntanya.

Formatge per gaudir el 14-12-2024

CAL FORT

Llet pasteuritzada de cabra. De la formatgeria Sant Gil d’Albió, a Albió (Conca de Barberà). Formatge de cabra de quallada làctica.

Formatge per gaudir el 13-12-2024

GAMONEU

Leche cruda de vaca, oveja y cabra.
Elaborado en la parte occidental de los Picos de Europa en Asturias. Con DOP, se elabora artesanalmente y madura en cuevas naturales.

Formatge per gaudir el 12-12-2024

CERETANI

Llet crua de vaca. De Ger (La Cerdanya). Formatge enzimàtic de pasta trencada a l’estil Cheddar anglès que li atorga una textura única i especial. De gran format, amb una llarga maduració a la formatgeria Molí de Ger i també als cups de Xerigots.

Formatge per gaudir l’11-12-2024

ROIG DE LES ESCAULES

Llet crua de vaca. Elaborat a Terrades, a l’Empordà. És un formatge basat en el Red Leicester, originari de la regió del centre de Anglaterra – de la ciutat de Leicester.

Formatge per gaudir el 10-12-2024

LAMBDA

Llet crua d’ovella. Formatge de llet crua d’ovella i pasta semi tova, de la formatgeria Quesos de Hualdo. Durant el seu afinat es renta l’escorça amb una salmorra, la qual li aporta el característic color ataronjat.

Formatge per gaudir el 9-12-2024

PETIT CREMOS VACA TOFONA

Llet pasteuritzada de vaca. Elaborat a la Borgonya (França). És un formatge tendre i generós. La seva textura és molt cremosa. Té una capa de tòfona negra al seu interior.

Formatge per gaudir el 8-12-2024

SECHON CABRA

Llet pasteuritzada de cabra. Formatge de cabra provinent del sud de França. De muntanya, amb pasta no cuita i pell natural. Pell florida blanca, textura ferma i sabor suau. És ideal per a l’aperitiu.

Formatge per gaudir el 7-12-2024

COLONO

Llet crua de cabra. El Colono és un formatge artesà de coagulació enzimàtica sense premsat i autoescorregut. elaborast per la formatgeria ‘Quesos & Besos’ de Sierra Morena, a Jaen.

Formatge per gaudir el 6-12-2024

BRIE MEAUX

Llet crua de vaca. Regió de Brie (França). Pasta tova amb pell florida blanca, forma rodona i plana. Maduració de 8 setmanes. Formatge amb fragància que recorda al xampinyó, cremós, potent i amb gust d’avellana.

Formatge per gaudir el 5-12-2024

ROCAMADOUR

Llet crua de cabra. Rocamadour és un formatge francès amb DOP elaborat amb llet crua de cabra. La textura resulta suau i fundent. Desprèn una olor cabrum. Quan el formatge està fresc, té un sabor suau, amb un subtil gust de crema.

Formatge per gaudir el 4-12-2024

MONTREIX

Llet crua de vaca. De la formatgeria Reixagó, d’Olost (Lluçanès). De pasta tova i coagulació mixta, amb l’escorça blanca. La seva textura és cremosa, de sabor intens. La pell és molt consistent i en alguns punts té un petit toc amargant.

Formatge per gaudir el 3-12-2024

CAMEMBERT PETIT

Llet crua de vaca. De Normandia (França). D’escorça fina i florida amb fong càndid. En la part més tendra, la pasta és de color groc crema. Pasta tova, flexible i textura no fluïda.

Formatge per gaudir el 2-12-2024

ST FELICIEN

Llet crua de vaca. Del Roine – Alps (França). De pasta tova elaborat amb llet termitzada vaca i nata pasteuritzada.

Formatge per gaudir l’1-12-2024