L'obrador
L’obrador Gestinet 6 de febrer de 2020
ELS CUPS D’AFINAT

És el cor de Xerigots, situat en un antic celler del segle XIX en un dels carrers més emblemàtics de Vilafranca del Penedès, el carrer Comerç.

Aquesta nau amaga antics cups ceràmics subterranis, que abans servien per emmagatzemar vi, i que ara són espais òptims per afinar formatges únics. Seleccionem formatges i en tenim cura en aquestes instal·lacions especials, aconseguint noves textures, nous matisos, nous sabors. Som un dels pocs centres d’afinat de Catalunya.

formatges
copes-formatge
TALENT I TRADICIÓ
AFINEM FORMATGES

La calma, la temperatura, la humitat i el saber fer de l’equip de Xerigots fan que els formatges madurin amb les millors condicions perquè emocionin a qui els tasta.

Seleccionem formatges artesans i els distribuïm a les càmeres i cups d’afinament, segons la temperatura i maduració que necessiten. Cada producte reclama unes condicions diferents i, gràcies a les nostres instal·lacions, a l’experiència i a la cura que hi tenim, aconseguim que surtin al mercat al seu punt òptim de consum.

190275710_748233612514706_6319031095882671665_n
265150472_1103923347089913_971926823968363904_n
INSTAL·LACIONS
TRACTAMENT

Tenim cura de tots els factors que intervenen en l’evolució del formatge. Els treballem artesanalment per aconseguir matisos que emocionin a qui els tasta. Tallem el formatge a mà i en condicions de fred intens per mantenir les seves característiques pròpies i els servim en la quantitat que el client necessita i en òptimes condicions. Servim formatges que emocionen.

ma
quadre
ACTIVITATS
MARIDATGES I TASTOS

Situats al bell mig del Penedès posem en valor el patrimoni històric vitivinícola a través del formatge i la seva harmonia amb el vi amb experiències úniques que organitzem de forma periòdica al nostre Obrador i arreu del territori català. Activitats que es converteixen en experiències úniques que perduren en el record de qui les ha viscut.

Xerigots

GOUDA 36 MESOS

Llet pasteuritzada de vaca. Té 36 mesos de maduració, amb aromes marcats de matisos torrats i acaramelats. Madurat durant tres anys en taules de fusta.

Formatge per gaudir el 22-12-2024

MADURAT DE VACA BIO

Llet pasteuritzada de vaca. Elaborat a Dinamarca. S’emmagatzema durant un mínim de 30 setmanes al far de Bovbjerg, a prop del Mar del Nord.

Formatge per gaudir el 21-12-2024

CENDRAT DE LA CLUA

Llet crua de cabra. D’Artesa de Segre (Noguera), de la formatgeria De La Clua. Elaborat amb llet de ramat propi. De producció molt limitada i amb un procés de maduració de 90 dies. Escorça untuosa i cendrada.

Formatge per gaudir el 20-12-2024

MIMOLETTE 24 MESOS

Llet pasteuritzada de vaca. De l’Ille, al nord de França. Pasta compacta, llisa i homogènia, amb alguns forats. Té una maduració de 24 mesos i ha estat 4 mesos més als cups de Xerigots.

Formatge per gaudir el 19-12-2024

BLANC DE SORA

Llet pasteuritzada de vaca. Elaborat a Sora (Osona). Maduració mínima 28 dies. Forma rodona i plana. Textura suau, gust dolç i lleugerament àcid, molt elegant i amb un toc de plantes aromàtiques.

Formatge per gaudir el 18-12-2024

MORBIER

Llet crua de vaca. Procedent de les muntanyes de Jura, (Bourgogne-Franche-Comté) amb DOP pròpia. De pasta premsada, es caracteritza per la capa de carbó vegetal que porta al seu interior.

Formatge per gaudir el 17-12-2024

PICODON

Llet crua de cabra. El picodon és un formatge de pasta tova amb pell florida francès elaborat amb llet de cabra als departaments de la Droma i l’Ardecha, a la regió de Roine-Alps.
És normal que aquest formatge presenti una mica de floridura a la pell.

Formatge per gaudir el 16-12-2024

CROTTIN CHAVIGNOL

Llet crua de cabra. És un formatge de pasta tova amb pell florida francès elaborat amb llet de cabra a la regió Centre-Vall del Loira. El seu nom significa literalment «fems de cavall». Es creu que s’anomena així per la seva forma.

Formatge per gaudir el 15-12-2024

PUIGPEDROS

Llet crua de vaca. Produït a Ger (La Cerdanya). Es tracta d’un formatge amb la pell rentada amb dos mesos de curació. De pasta semi dura i textura cremosa, amb un pas en boca on es noten les nous, la fruita confitada i un final llarg i persistent de prat i records de la muntanya.

Formatge per gaudir el 14-12-2024

CAL FORT

Llet pasteuritzada de cabra. De la formatgeria Sant Gil d’Albió, a Albió (Conca de Barberà). Formatge de cabra de quallada làctica.

Formatge per gaudir el 13-12-2024

GAMONEU

Leche cruda de vaca, oveja y cabra.
Elaborado en la parte occidental de los Picos de Europa en Asturias. Con DOP, se elabora artesanalmente y madura en cuevas naturales.

Formatge per gaudir el 12-12-2024

CERETANI

Llet crua de vaca. De Ger (La Cerdanya). Formatge enzimàtic de pasta trencada a l’estil Cheddar anglès que li atorga una textura única i especial. De gran format, amb una llarga maduració a la formatgeria Molí de Ger i també als cups de Xerigots.

Formatge per gaudir l’11-12-2024

ROIG DE LES ESCAULES

Llet crua de vaca. Elaborat a Terrades, a l’Empordà. És un formatge basat en el Red Leicester, originari de la regió del centre de Anglaterra – de la ciutat de Leicester.

Formatge per gaudir el 10-12-2024

LAMBDA

Llet crua d’ovella. Formatge de llet crua d’ovella i pasta semi tova, de la formatgeria Quesos de Hualdo. Durant el seu afinat es renta l’escorça amb una salmorra, la qual li aporta el característic color ataronjat.

Formatge per gaudir el 9-12-2024

PETIT CREMOS VACA TOFONA

Llet pasteuritzada de vaca. Elaborat a la Borgonya (França). És un formatge tendre i generós. La seva textura és molt cremosa. Té una capa de tòfona negra al seu interior.

Formatge per gaudir el 8-12-2024

SECHON CABRA

Llet pasteuritzada de cabra. Formatge de cabra provinent del sud de França. De muntanya, amb pasta no cuita i pell natural. Pell florida blanca, textura ferma i sabor suau. És ideal per a l’aperitiu.

Formatge per gaudir el 7-12-2024

COLONO

Llet crua de cabra. El Colono és un formatge artesà de coagulació enzimàtica sense premsat i autoescorregut. elaborast per la formatgeria ‘Quesos & Besos’ de Sierra Morena, a Jaen.

Formatge per gaudir el 6-12-2024

BRIE MEAUX

Llet crua de vaca. Regió de Brie (França). Pasta tova amb pell florida blanca, forma rodona i plana. Maduració de 8 setmanes. Formatge amb fragància que recorda al xampinyó, cremós, potent i amb gust d’avellana.

Formatge per gaudir el 5-12-2024

ROCAMADOUR

Llet crua de cabra. Rocamadour és un formatge francès amb DOP elaborat amb llet crua de cabra. La textura resulta suau i fundent. Desprèn una olor cabrum. Quan el formatge està fresc, té un sabor suau, amb un subtil gust de crema.

Formatge per gaudir el 4-12-2024

MONTREIX

Llet crua de vaca. De la formatgeria Reixagó, d’Olost (Lluçanès). De pasta tova i coagulació mixta, amb l’escorça blanca. La seva textura és cremosa, de sabor intens. La pell és molt consistent i en alguns punts té un petit toc amargant.

Formatge per gaudir el 3-12-2024

CAMEMBERT PETIT

Llet crua de vaca. De Normandia (França). D’escorça fina i florida amb fong càndid. En la part més tendra, la pasta és de color groc crema. Pasta tova, flexible i textura no fluïda.

Formatge per gaudir el 2-12-2024

ST FELICIEN

Llet crua de vaca. Del Roine – Alps (França). De pasta tova elaborat amb llet termitzada vaca i nata pasteuritzada.

Formatge per gaudir l’1-12-2024